Croatian Czech English Finnish French German Hungarian Italian Norwegian Polish Russian Spanish Swedish
Array

EUCookie directive module

Ovaj site koristi cookies za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Klikom na 'Slažem se' pristajete na korištenje cookia. EU propis o korištenju cookia

Živogošće

Živogošće je jedno od najstarijih mjesta Makarske Rivijere. Nalazi se na njenom južnom dijelu 21 km od grada Makarske, a Dubrovnik kojeg svakako vrijedi posjetiti udaljen je 116 km. Također, jedna od zanimljivijih destinacija u okolici Živogošća je i svetište Međugorje udaljeno 61 km. Pogledajte kartu.

Spomeni na ovaj prekrasni biser Jadrana, Živogošće, sežu čak do 4. stoljeća iz kojeg su vremena vidljivi ostaci ilirskog naselja. Epigram koji datira još iz rimskog doba uklesan je u stijenu nad morem - posvećen studenom izvoru pitke vode što se ispod same stijene ulijeva u more. O bogatoj povijesti svjedoče još i franjevački samostan iz 18. st., te barokna župna crkva.

Posebnost koju svakako moramo istaknuti je da se zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi moguće kupati u moru čak i krajem listopada. Sunčano i vrlo toplo vrijeme tijekom rujna i listopada pogodovati će i onima sklonim planinarenju i šetnjama Biokovom gdje postoje kilometri označenih i održavanih pješačkih i biciklističkih staza. Fotografije berbe maslina i mandarina najbolje svjedoče o vremenskim prilikama u listopadu.

Istraživanje samog mjesta i njegove okolice kroz aktivno-rekreacijski odmor možete upotpuniti izletima ili pak iznajmiti brod, jet-ski, skijati na vodi, letjeti padobranom, igrati tenis ili sve popularniji paintball i još mnogo toga.

Odlučite li se za razgledanje obližnjih otoka - nećete pogriješiti. Izletnički brodovi stoje Vam na raspolaganju svaki dan za organizirane cjelodnevne izlete otoke na Brač, Hvar i Korčulu, te poluotok Pelješac. Ako pak više volite planinske aktivnosti - posjetite Park prirode "Biokovo". U sklopu parka možete pješačiti označenim stazama, voziti biciklu, posjetiti kuću seoskog turizma ili jednostavno uživati u netaknutoj prirodi. Avanturiste će vjerojatno privući rafting na Cetini za što postoje organizirani prijevozi grupa i pojedinaca.

Ostaje Vam samo da se i osobno u to uvjerite kao i u tradicionalnu gostoljubivost ljudi ovdašnjeg kraja i naravno Vašeg domaćina - obitelji Antunović, koja u ovom ambijentu već stoljećima upija specifičan mediteranski duh koji sada želimo prenijeti i na Vas - naše cijenjene goste.

Foto galerija

Anketa

Kakav dojam su na Vas ostavili Apartmani LM

Prijava korisnika